Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 5, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 5, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2246

100 Кила избива рибата с луксозни морски дарове и рими в кухнята.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 5

Излъчен на 27.01.2017 от 20:00 ч.

Първа част

Тази седмица зимния сезон със звездното надяждане откриват ТВ водещата Евелина Павлова, лицето на предаването "Елит" Надя Иванова, лекоатлетката Тереза Маринова, ексцентричният треньор Тити Папазов и тъмнокожият варненски рапър Явор Димитров Янакиев, известен като рапърът 100 Кила. На масата сядат педантична дама с чувство за хумур, жена с изискано небце, лактовегетарианка, мъж със силна чувствителност и един истински чревоугодник. Кой каква роля ще заеме, какво ще сготви и от какво ще бъде изненадан - гледайте в Черешката на тортата.

Финалната вечеря на петорката за тази седмица ще мине под домакинството на 100 Кила. Думите са от него, а делата от неговия антураж, който вярно го следва и върши цялата работа. Още при пазаруването в супермаркета, варненският рапър само бута количката и зачерква намерените продукти от огромния списък, а други обикалят щандовете и набавят провизии. Кой ли ще плати, шегува се шеф Манчев на записа.

В кухнята задълженията отново са разпределени така - Килата одобрява действията на своя помощник и не спира да говори докато самото готвене остава за асистента му. Рапарът се заканва, че иска да подлюти гостите си, тъй като 4 дни не е хапвана пикантна храна и нарежда да се помисли в кое ястие каква пиперлива притурка може да бъде вместена. Макар и пребиваването му в кухнята да се изразява предимно в пушене на лула и редене на сладки приказки и рап рими, няма как да отречем, че гостите ще си хапнат наистина вкусни и много луксозни ястия, за които Явор явно се е оръсил добре. Ето и какво ще се сервира тази вечер:

1. Welcome drink  - текила.

2. Гуакамоле в лодка от лимон или иначе казано авокадо с пикантен сос и билки в кора от лимон.

3. Тапенада - испанска разядка с маслинова паста, аншоа, каперси и малко лютичко.

4. Салата от екзотични зеленчуци с аспержи, миди Сен Жак и лют сос.

5. За основно - Лобстър ди Синатра или голям морски рак по рецепта на Франк Синатра.

6. Ванилови сладкишчета с портокалов сок и сушени кайсии.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта