Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 13, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 13, част 1
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1950

Фолкноваторът Галин и мама готвят български храни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 13, сезон 7

Излъчен на 08.02.2017 от 20:00 часа

Готви фолкпевецът Галин

Първа част

Тази седмица Черешката на тортата слагат главният редактор на мъжки списания, момчето, което разбира от корици и от гълъбици - Христо Запрянов; актрисата, която ни "зашива" пред екрана Виолета Марковска; момичето, което не готви с любов, а със сексапил - плеймейтката Светлана Василева; всички живеем в цирка, а той - за цирка - Драго Драганов, познат още като Драго Чая и прясната подправка на попфолка - царят на купона - Галин. И както винаги, всичко ще се случва под погледа на Белия кардинал - Шеф Иван Манчев.

Днес домакин е "спящият красавец" Галин. Екипът на Черешката на тортата го заварва в леглото, защото фолкаджията явно релаксира след тежка нощна смяна. На вратата ни посреща майка му, дошла чак от Добрич, за да помогне на чадото си да се представи добре пред гостите. Оказва се, че връзката между майка и син тук е особено силна, а в Галин виждаме послушен, любящ и уважаващ родителницата си младеж. Още щом се мята в колата, за да ходи на пазар, мама веднага се обажда, че портмонето и документите са вкъщи.

Домакинът сам признава, че не готви често, а репертоарът от ястия, които може да спретне наистина качествено, е доста беден. Въпреки че се храни предимно здравословно, яде често от кутии, затова и предварително бе накупувал посуда за важната вечеря. Макар и с бедни познания Галин доказа в кухнята, че с малко послушание, мамина помощ и импровизации човек може да направи наистина качествена вечеря за петима, като се съобрази с вкусовете на компанията. Ето и какво сготвиха Галин и мама:

1. Любимата салата на Галин - домат, бейби спанак, листенца рукола, айсберг, моцарела и подправки - семпло и вкусно.

2. За неядящата месо Виолета Марковска - ципура във фолио.

3. За основно - таскебап със свинско.

4. Десертът от Галин - мляко с ориз и канела.

5. Десертът от мама - една хубава домашна торта с какао, сметана и ядки.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта