Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 7, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 7, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 3818

Оперната певица Мила Михова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 7, сезон 13

Излъчен на 05.06.2019

Втора част

Готви Мила Михова

В първата част разбрахме, че домакинята има изтънчен подход към храната и дори е превърнала кухнята си в ателие за творчество. Освен това е обучен разбирач на вината и ястията ще бъдат акомпанирани от луксозни напитки. Готвенето започна с направата на традиционно италианско тирамису в чаши. Мила спази всички правила за направата на десерта и трогна със старанието си.

Сега се захваща с основното - печен свински врат с обтривка от подправки - джоджен, копър, босилек, мащерка и магданоз. Всички те се смесват с горчица и се намазват върху месото. После то се пече върху сол - вкусно и лесно. За да не се чувства 100 кила пренебрегнат поради веганския си режим, Мила забърква веган шоколад с кокосово масло и лешников тахан. После топва ягоди в него.

Ред е и на първата салата - микс от нарязани на кубчета краставица, морков, червени чушки, шарени чери домати и киноа, подпрвени с лимнов дресинг. Виждаме и нов начин за поширане на яйца - в стреч фолио с добавка от пресен лук и подправки. Тези яйца ще послужат за предястието в рингове - авокадо с чесън, лимон и киноа. Но със салатите не спираме дотук - има и айсберг с портокал и фенел.

За гарнитура към месото домакинята прави печени кореноплодни зеленчуци с ябълка и дюля, овкусени с балсамов дресинг и клонки мащерка. Отделно ще има и гъбен сос с брашно. А хранителното разхищение се разкрива с третия десерт - торта дулсе де лече с шоколадов ганаш и карамелизирани ядки. Гостите потеглят с високи очаквания, но не знаят какво очаква тях на оперната трапеза.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта