Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 7, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 7, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 4607

Оперната певица Мила Михова пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Мила Михова

Излъчен на 05.06.2019

Първа част

Домакин Мила Михова

Тази седмица Черешката ще е по-музикална и от тенджера с капак под налягане. А в залагането на скритата бомба ще се включат: рапърът с най-много мерки и теглилки в името - Явор Янакиев - 100 кила; неопитомената поп дива Неделяна Христова; младият талант, за който се борят и оперта, и литературата, и социалните мрежи - Мила Михова; вечното момче на Deep Zone Project - Диян Савов, по-известен като DJ Дидо и актрисата, която знае и трите имена на Господин X и морето - Станислава Николова. А симфонията в кухнята ще дирижира шеф Иван Манчев.

За разлика от вчерашната домакиня - Неделяна, която подходи с неуверена плахост към готвенето, то днешният готвач - оперната певица Мила Михова се чувства в свои води в кухнята. Тя ще посрещне компанията в своя дом и ще готви в своята крепост - обазведена в артистичен стил и пригодена да служи вярно на собственика си. След бързо пазаруване на свински врат без кост за фурна и още продукти, Мила се отправя към елегантен магазин за вина. Разбираме, че е завършила курс за сомелиери и небцето ѝ е пригодено да съпоставя храна и напитки в най-изтънчените комбинации.

Готвенето започва с направата на тирамису, но типично по италиански. Бишкотите са савоярди, използва се качествено маскарпоне, силно еспресо, а сладкишът се реди в чаши, като се започва от идеалния яйчен крем. На финала се поръсва с горчиво какао. Въобще... и италианец би ахнал пред тази стриктност.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта