Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 16, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 16, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1546

Йоана Захариева пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Йоана Захариева

Излъчен на 18.06.2019

Първа част

Йоко в Черешката

Цяла седмица в Черешката ще готви и ще вечеря отбрана сценична компания в състав: актьорът, за когото светът е сцена, а понякога и футболен стадион - Николай Ишков; певицата, която познава и сладкото, и горчивото на нощния живот - Йоана Захариева - Йоко; новоизгряващата звезда на поп и хаос музиката - Ева Пърмакова; талантът, който блести еднакво силно и по клубове, и на снимачни площадки - Лорина Камбурова и младото лице на народния театър, човекът, който се определя като тотален щастливец - Зафир Раджаб. И понеже гостите обичат публика, я получават в лицето на най-претенциозния - шеф Иван Манчев.

Певицата Йоана участва в Черешката за втори път и сега играе за победа. Пазарува с голям списък от познати и проверени магазини. Купува брашна от елда и лимец, ленено семе, редукция от нар, кокосови ленти, пресни билки и патрондаж свински ребра за основно.

Готвенето започва с ребрата, които се овалват в специална домашна марината от пюрирани заедно домати, люти чушки, червени чушки, зехтин, водка, ябълков оцет, сол и пипер, мащерка, розмарин и дафинов лист. После се пекат за 2 часа във фолио, след това се разгръщат, намазват с мед и допичат.

За разядка ще има фондю, като в разтопеното масло с малко брашно домакинята добавя чедър, пармезан и горгонзола. Овкусява с подправки и налива мляко. Идеята е да стане нещо като сиренена топеница.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта