Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 16, част 3



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 16, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1445

Йоана Захариева посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 13, епизод 16

Излъчен на 18.06.2019

Трета част

Домакин Йоко

Йоана Захариева се оказа добър кулинар с усет към вкусната храна, но и любов към изобилието. Затова наготви множество предястия, а за основно заложи на класиката - свинско с картофи, но направено с табиета. Реши да посрещне компанията в дома си, защото там самата тя се чувства най-уютно.

Черешковците ахнаха от претрупана трапеза още преди да са се настанили за вечеря. Там ги очакваха две салати. Едната бе с биволско сирене бурата, рукола, бейби спанак, кедрови ядки и пъдпъдъчи яйца. Другата имаше провансалска нотка - розови домати с френско козе сирене, босилек, редукция на сос от нар и зехтин. Отделно се сервира фондю от три вида сирене, както и разядка от червена чушка с маскарпоне, пушен пипер и билки. А за да има с какво да се хапват разядките, домакинята изненада с домашен хляб по рецепта на д-р Емилова, направен здравослово от лимец и елда с кимион.

Разговорите се завъртяха около кариерата на домакинята, която обясни защо оставя на заден план славата и насочва енергията си към семейството. Основното се оказа по вкуса на всички - свински ребърца по провансалски в специална домашна марината, поднесени с домашен барбекю сос и гарнитура от сотирани бейби картофки с масло, копър и чесън.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта