Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 14, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 14, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1182

Актрисата Доротея Толева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 14, сезон 13

Излъчен на 14.06.2019

Втора част

Готви Доротея Толева

И днешната домакиня е достоен кулинарен съперник за плакета в седмицата на висшия готварски пилотаж. Актрисата от Господин Х и морето започна направата на вечерята със супа по нейна рецепта. Колкото кореноплодни зеленчуци, толкова и подправки се озоваха в тенджерата с веганското ястие. Последва забъркването на сместа за основното - кюфтета от сьомга, които ще се изпекат директно преди поднасяне.

Сега се нахвърляме на множеството предястия, кое от кое по-модерно и красиво. Салатата е от спанак със сърцевина на листни зеленчуци и на финала се минава през тиган. А в тигана има гъби шийтаке с чесън в масло и сусамово олио. Клонка мащерка за аромат и радост на шеф Манчев. Топлото предястие са спагети от спанак със спагети от тиквички, сервирани с чери домати, скариди и кашу. За студено предястие ще има различно гуакамоле по рецепта на Джейми Оливър. Остава време и за още един апетайзер - пюре от карфиол с копър, мента, галангъл и кокосово мляко.

А докато гостите с носталгия разговарят за последната вечер в лимузината, Дори прави последни щрихи, подрежда трапезата и се стяга, за да ги посрещне.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта