Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 3



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1559

Дани Спартак посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 12, епизод 37

Излъчен на 20.02.2019

Трета част

Гости посреща Дани Спартак

Очакванията на компанията се противопоставят още в лимузината. Едната част от гостите искат да видят завъртосани кулинарни шедьоври от Дани Спартак, за да докаже повторно победата си. Другата пък - желае да похапне вкусна домашно сготвена храна, направена от профеисоналист, но лишена от излишни превземки. Домакинът направи второто - заложи на апетитна кухня с роден акцент и сготви семпло, но неустоимо меню. За посрещане направи брускети с домашно маринован хайвер; за салата смеси листни зеленчуци, добави моцарела и специално изпечено ала Дани цвекло и забърка неустоим дресинг с аншоа. За предястие откъсна от домашно направената си шунка и бабините буркани с туршии, като всичко това подправи с горчица. За соновно изпече на бавен огън телешки джолан и го предвиди с гарнитура от зеленчуци на фурна. А за десерт - заложи на шоколадовата страст.

Сега гостите идват гладни-гладни, а на трапезата ги чака Welcome хапката - брускета с домашно маринован хайвер от пъстърва. Дани се извинява на гостите, че не ги посреща в дома си, но малкият му син Никола, който е във възрастта на бебешкия вихър, не би оставил компанията да си похапне на спокойствие.

С идването на салатата се поднася и 40-годишна дядова ракия, която чака специален повод да бъде отворена. Разговорите се завъртат около общата на всички тема - участието в Hell's Kitchen. Приятелите си споделят за най-тежките моменти в периода на 3-месечната изолация. Явно всеки е осъзнал какво означават близките в момент, когато си сам. Следват и признания кой защо е влязъл в Кухнята на Ада и какво е очаквал да научи и намери там.

Шантавото предястие от домашно направена шунка, поднесена с горчица и туршия шашва готвачите. Но пък се оказва вкусно и отново Дани доказва, че е майстор в комбинирането на продукти и вкусове.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта