Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 3285

Победителят в Hell's Kitchen Дани Спартак пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Дани Спартак

Излъчен на 20.02.2019

Първа част

Тази седмица бившите конкуренти стават сътрапезници, защото на маса заедно сядат петима от най-добрите готвачи в Hell's Kitchen България - сезон 1: кулинарният Мистър Олимпия - Мартин Трухчев; момичето, което готви докато Гала пие кафе - Светлана Илиева; големият победител в Hell's Kitchen - сезон 1 - Дани Спартак; лютата чушка на всяка гозба - Нина Малакова и тлантът, на който страшният Шеф Ангелов предрече светло кулинарно бъдеще - Габриела Станимирова. И за капак - един спец, наострил поглед като готварски нож, но вътрешно мек като зряло авокадо - Шеф Иван Манчев.

Домакин на днешната вечеря е големият победител в Hell's Kitchen сезон 1 - Дани Спартак. Напористият кулинар залага на домашна кухня и обещава да сготви зелена салата с цвекло, предястие от домашно направена шунка с туршия и горчица, за основно - телешки джолан с гарнитура от зеленчуци и за десерт - шоколадов тарт. След това отива на пазара в Овча Купел, където купува от дете и започва голямото избиране. Всички продукти се опипват, миришат и разглеждат щателно - Дани е перфекционист, който държи на качеството на съставките. Пълни торбите със зеленища, моркови, лимони, цвекло, картофи и пресен лук и се връща в дома на свой роднина и съсед, за да наготви.

За телешкото месо и маслото обяснява, че купува тези продукти от проверено място - манастир в пловдивско, където продукцията е екологично чиста и с високо качество. Телешкият джолан е нарязан на стекове с все костния мозък и кокала. Парчетата мръвка се овалват в брашно и се запечатват на тиган. После влизат във фурната върху подложка от зеленчуци, които няма да послужат за хапване, а просто за придаване на аромати. Това са моркови, целина, лук и чесън. Ястието се полива с малко вода, слага се финалната щриха от подправки, увива се във фолио и се пече на бавен огън дълго време.

На следващ етап Дани подхваща десерта, който трябва да преседи в хладилник. Прави основата на шоколадовия тарт с натрошени какаови бисквити, смесени с масло. За крема използва два вида шоколад - млечен и черен, както и ядки, сметана и още масло. Изглежда елементарно, но когато го прави професионалист.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта