Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 4



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 4
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1684

Оценките на Светлана Илиева в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, епизод 36, сезон 12

Излъчен на 19.02.2019

Четвърта част

Домакин Светлана Илиева

Светла от Hell's Kitchen вложи в направата на вечерята си много повече от майсторство - домакинята събра своите любими вкусове от детството и ги пресъздаде по модерен и елегантен начин. Сервира любимия си бабин хляб - разлистен на филии и изпечен с щедро количество подправки. Към него поднесе селска разядка със стерилизирани домати, наситнен праз и натрошено сирене. После показа модерното виждане за домати със сирене, като напълни розов домат с мус от сирена на пяна.

Сега представя машината, с която са я хранили, за да борят злоядостта ѝ - прожекционен апарат. А след това поднася апетитни пилешки рула от бут с подправки, гарнирани с пюре от царевица, пюре от грах, бейби царевички и кълнове. Злояди в компаията явно няма, защото пилето изчезва под звуците на апетитно премляскване.

Основното е телешки врат, печен в компанията на зеленчуци и вино в продължение на 17 часа. Към него има картофено пюре и сос, направен от редукция на отделените сокове от печенето. Защо Марто има 2 парчета, а всички останали - по три - не става ясно. Но мъжете си искат щипка шафран към картофеното пюре.

Изненадата е в тон с детския дух на вечерята. Фокусник радва с атрактивните си трикове комапнията, която след веселото шоу се наслаждава и на десерта - иновативен тиквеник с локум във фунийки. Домакинята е помислила и за Габи, която не харесва нито тиква, нито канела. А на финала идват оценките - дали розовият домат посред зима, една идея зажилавеното 17-часово печиво или пък пресният праз лук ще вземат по някоя и друга точка от върха на Светла? Или пък общата емоция и вкус на вечерта ще заслужат максималните 40 - гледайте в тази част.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 17 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта