Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2754

Светлана Илиева пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със Светлана Илиева

Първа част

Излъчен на 19.02.2019

Тази седмица бившите конкуренти стават сътрапезници, защото на маса заедно сядат петима от най-добтите готвачи в Hell's Kitchen България - сезон 1: кулинарният Мистър Олимпия - Мартин Трухчев; момичето, което готви докато Гала пие кафе - Светлана Илиева; големият победител в Hell's Kitchen - сезон 1 - Дани Спартак; лютата чушка на всяка гозба - Нина Малакова и тлантът, на който страшният Шеф Ангелов предрече светло кулинарно бъдеще - Габриела Станимирова. И за капак - един спец, наострил поглед като готварски нож, но вътрешно мек като зряло авокадо - Шеф Иван Манчев.

С ножове и авокадо посреща домакинята Светла. Участниците и зрителите в Hell's Kitchen я помнят като сърцат, енергичен и вечно усмихнат човек. В двора на уютната си къща бронзовата медалистка в предаването си играе с кучето Арес, но бързо зарязва забавлението и хуква на пазар - надолу по улицата в магазинчето на Роси. Купува течен шоколад, бейби царевица, домати, масло, крема сирене и още продукти, а после влиза в кухнята.

Светлана иска да запознае гостите още повече с детето в себе си. Затова решава темата на вечерята да е любими храни от детството, като има идея да запази вкуса, но да модернизира презентацията и продуктите в бабините гозби. На трапезата ще има домашен хляб с билки, доматен сос с наситнен праз и натрошено сирене, салата от розови домати с мус от сирена, предястие от пилешки рулца и за основно - печен телешки врат на бавен огън. Десертът ще е баница с тиква и локум.

Готвенето започва с хляба, а Светла изнася урок по месене. Докато насъщният втасва, домакинята прави рула от обезкостен пилешки бут, завит с подправки и обгърнат от предварително свалената си кожа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 17 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта