Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 34, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 34, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 3523

Композиторът Явор Русинов готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 34, сезон 12

Излъчен на 15.02.2019

Втора част

Готви Явор Русинов

В началото Явор сготви един десерт за отскок - чийзкейк с блат от задушена тиква с канела и топинг от крем сирене, заквасена сметана, яйчено-ванилов крем и кленов сироп. Сега усърдието в кухнята продължава с истински шедьоври, съобразени с вкуса на всеки.

Основното ще е телешко Уелингтън, направено малко по-нестандартно. Домакинът си е поръчал специална кайма от вкусната месодайна порода телета black angus. За да я замеси, нарязва микс от зеленчуци - червен лук, целина, моркови, чесън, грах и кисели краставички. Смесва всичко това с каймата и подправките. Разточва бутер тесто, пълни с месната компонента и завива на руло. Прави разрези на горната кора, намазва с яйце и слага да се пече. За Ива Дойчинова, която не яде месо, телешшкото се замества с обезкостено рибно филе и се прави рибен Уелингтън.

Следват две разядки. Първата е от патладжани с кисео мляко, майонеза и чесън. За Ива се прави порция без чесън. Втората - домашни пукани люти чушлета с чесън, копър и балсамов оцет. Сега се вади тежката артилерия - домашна пастърма, направена от Явор и съпругата му. Тя се поднася към плато със сирена, плодове и зеленчуци. Трапезата е готова, домакинът е облечен и чака гостите си на последната за седмицата вечеря.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта