Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 34, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 34, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 4480

Музикантът Явор Русинов пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Явор Русинов

Излъчен на 15.02.2019

Първа част

Тази седмица кухнята на Черешката ще се напълни с агенти под прикритие: - видната журналистка, маскирана зад още по-видния си глас - Ива Дойчинова; лекарят, маскиран като актьор и актьорът, маскиран като лекар - Наум Шопов; поппевицата, маскирана като общински съветник - Йоанна Драгнева; дъщерята на Джаро, маскирана като добро момиче от театъра - Йоанна Темелкова и музикантът, маскиран като немски диско вокал - Явор Русинов. И всички те под строгия поглед, иначе маскиран зад благата усмивка на Шеф Иван Манчев.

Днес Явор Русинов ще композира не музика, а вечеря. На 17-тия етаж в огромната панелка е неговият дом и работно място, обзаведени в ростикален стил. Домакинът запознава с колекцията си от люти чушки, а за любовта му към месото вече е ясно от тази седмица. Като тематика на менюто Явор задава "extra ordinary", а след това слиза до кварталния магазин, за да напазарува.

Подобно пазаруване е прецедент в Черешката. Гестаповският списък е връчен на магазинерката Краси и започва бързо събиране на продукти - яйца, ябълки, целина, пушено сирене, грах, лайм... и още... и още. После се качваме обратно в ростикалните висоти и готвенето започва с десерта - чийзкейк с основа от тиква. За целта тиквата се задушава със зехтин, канела и захар, после полягва като канапе в тавата, поръсва се с още малко кафява захар и се залива с яйчен ванилов крем със заквасена сметана и крема сирене. Всичко това се запича за половин час и му се придава сладост с добавка от кленов сироп.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта