Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 30, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 30, част 2
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2546

Журналистката Ива Дойчинова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 30, сезон 12

Излъчен на 11.02.2019

Втора част

Готви Ива Дойчинова

Представителното домакинство за откриване на седмицата е под ръководството на журналистката Ива Дойчинова, която твърдо заявява, че месо няма да готви, защото е вегетарианец, но иска да опита какво сервира на гостите си. Затова постигна консенсус между себе си и основното, като купи дунавски сом. Сега влиза в кухнята на заведението, където ще посрещне компанията и с удоволствие започва да се вихри с професионалните уреди, които са на разположение. Нейн помощник е Александър Балкански - кулинарят, който я е накарал да яде десерти.

Първа стъпка е панакотата - желиран млечен десерт, в случая направен с добавка от мед и канела, за да запази за по-дълго коледния дух. Въпреки стриктното мерене, накрая една порция не излиза. Но надеждата, че ще се сглоби нещо в последния момент поддържа настроението за готвене. На втори план се залага пюрето като гарнитура към основното. Това е задушена целина в масло с добавка от фенел и зелена ябълка. Малко сметана, къкрене и пюриране. Втората гарнитура е от зеленчуци - броколи, карфиол и моркови соте.

За основно ще има сом - най-вкусната риба според домакинята. На принципа, че сомът не се нуждае от подправки, филетата само се осоляват, запържват се в зехтин и се запичат на конвектомат. Следва да научим хитра кулинарна техника. Разбиват се белтъци, в тях се добавя лют пипер и пудра захар, а после и голямо количество натрошени ядки. Всичко това се разпределя на тънък пласт, запича се на фурна и следва да послужи като хрупкав елемент на зелена салата. Готвенето приключва - време е за контене и посрещане.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта