Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 3



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1699

Тони Димитрова посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 12, епизод 28

Излъчен на 07.02.2019

Трета част

Гости посреща Тони Димитрова

Тони Димитрова наготви мегастепенно меню, в което преобладават обичаните от българина храни. Масивната атака на чесъна и родните традиции задуши с ароматизатор за кухни, а след цялата умора по приготовлението на храната, се преобрази в абсолютно свеж човек, подредил изискана трапеза и готов да посрещне своите гости. Без Любо, който е на представление, те са на линия.

А щом черешковците сядат на белите столчета, се започва апокалиптично поднасяне на храни. Идва салатата с козе сирене и смокини, гарнирано от листни зеленчуци с бекон и дресинг. Следват домашни туршийки, направени от Тони и овкусени с доста чесън. После е ред на скаридите с узо в доматен сос и пълнената питка със сирене, кашкавал, масло и шарена сол, която да попие сосчето. Гостите признават, че още не са видели основното, но вече няма място в стомасите за повече храна.

Тони получава ценно признание от компанията, че е от единиците хора, съхранили истинското си Аз, дори и след придобиването на голяма слава. Освен това е зарадвала всички, донасяйки посуда и украса от дома си в Бургас, за да се постарае да придаде автентичната си домашна атмосфера.

Вместо да се радва на комплименти, домакинята сервира и основното - пържен калкан с гарнитура от друсани картофи. Нарочно слага чинията с калкана в средата, за да може всеки да си взима колкото му е сладко и което парче най-много му падне на око. Пристига и закъснелият "славей" - Любо Ковачев, посрещнат с песни и пълна чиния с ястията, които е изпуснал. Купонът се сглабя напълно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта