Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 14, част 3



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 14, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 470

Журналистът Георги Милков посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, епизод 14, сезон 12

Излъчен на 18.01.2019

Трета част

Гости посреща Георги Милков

Българо-арабската вечеря под домакинството на журналиста Георги Милков стартира с голямо ядене, което запуши устата за приказки. Разговорите се ограничиха до похвали към вкуса на храната, които се сипеха от полупълните муцунки. Предястията - салата Витамина, хумус с украса от кимион, маслинки и класически ливански фатуш бяха високо оенени.

Контрастно на тях бе основното - боб в гърне с много лук, малко моркови и подправки. Апетитно и българско, ястието зарадва всички, дори и онези, които принципно не харесват боб. А след кулинарното завръщане към родните корени, се появи и книга на Волтер, която описва българите. Това бе първата изненада - четене за българския народ през очите на западноевропееца.

Десертът също зарадва гостите със странните си съставки. Парчетата карамелизирана тиква бяха заляти от салеп - извлек от грудката на орхидея, разтворен в мляко. И всичко това поръсено с орехи и канела. Но бленуваният от всички десерт тепърва предстои.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта