Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 14, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 14, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2075

Репортерът Георги Милков готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 14, сезон 12

Излъчен на 18.01.2019

Втора част

Готви Георги Милков

Домакинът обеща, че ще наготви ястия от българската и арабската кухня, залагайки едновременно на обичани храни и непознати продукти. Обяснява, че застава срещу три свои хранителни принципа. В менюто не е предвидено месо, въпреки че обожава мръвки, ще прави салата с цвекло, въпреки че не харесва продукта и ще сготви десерт с тиква, която не е от любимите му съставки за слдкиши.

Следва направата на основното - традиционен боб в гърне, при който виждаме техниката със сода бикарбонат, добавена, за да не се образуват стомашни газове. Следва първата салата - витаминозна бомба с цвекло, моркови, ябълка и земна ябълка. После се спретва и класическа ливанска салата фатуш с домати и краставици, подправени с джоджен и сумак и поднесени с пържен ливански хляб.

Десертът е странен - нарязана на парчета тиква, поръсена със захар "преспива" в хладилника докато пусне соковете си. После се пече в тях и се залива със сос от салеп - нишесте от грудка на дива орхидея, разбито в мляко. И всичко това завършено с канела и орехи. А тирамисуто, за което компанията говори цяла седмица, ще зарадва черешковците в последната вечер.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта