Регистрация

Черешката на тортата - сезон 11, епизод 31, част 2



Черешката на тортата - сезон 11, епизод 31, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2525

Бившата водеща Божана Филипова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със синоптичката Божана Филипова

Излъчен на 10.07.2018

Втора част

В началото се запознахме с основния наставник на Божана - нейната дъщеря Елия, която по неволя придружи майка си на пазара. Сега е време да се готви. Стартът е с десерта - реване, което вече се пече, а после се залива с мляко и се оставя да се напои.

Следва "черешката" в менюто - бонбон от сирена или в намаслено фолио на дъното се поставя резен домат и върху него започват да се редят сирена. Поне 8 на брой вида. Започва се от най-твърдото и се свършва с най-мекото. После фолиото се увива и се запича. След тази вкусова идилия Божи прави разядката на мама, наречена цър-цър. Печени патладжани се заливат с рендосани домати и се оставят да къкрят до редуциране на доматите. После се овкусява със сол, чесън и магданоз.

Виждаме как набързо се сглобява и втората разядка - извара, варени яйца, печени червени чушки, майонеза, орехи. Разбърква се... и готово. Преминаваме към основното. Филета от ципура се овкусяват със сол и пипер, покапват се със зехтин и се запечатват на тиган. После се прехвърлят в тава, намазват се с горчица и се поръсват с дебел пласт смлени орехи. По план ще бъдат запечени малко преди сервиране и ще бъдат поднесени със сос и ориз с киноа.

Остава само салатата - микс от зелена салата с бейби спанак, чери домати и ядки.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта