Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 4Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 4
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 531

Оценките на Атанас Лазаров в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Наско Лазаров

Четвърта част

Излъчен на 21.02.2018

Руско официално облекло - такъв дрескод постави на гостите си домакина на днешната вечер - ПР-ът Наско Лазаров. Той бе твърдо решен да сервира традиционни руски храни, сготвени с руски продукти и по руски техники. Затова и напазарува от руски хранителен магазин, а за помощник си взе руски кулинар. С тази подготовка нямше право на грешки. В кухнята се завъртяха руски мезета за водка - Руска салата, сандвичи с масло и хайвер, други - с дроб от треска. Двамата мъже приготвиха традиционна супа Уха със сьомга, а после и пирог с риба. За основно кипнаха пелмени с кайма, а за десерт домакинът поръча да му направят торта Медена.

На трапезата също цареше руска атмосфера. Украсата от автентичен самовар бе добро попадение, което се комбинираше с матрьошките и индивидуалните подаръци - плюшени Чебурашки. Дамите пристигнаха с корони на главите, а Гъмов - с руски калпак. Ястията се съпровождаха от руска водка, представени бяха и две традиционни за страната питиета. Тахун - напитка за обостряне на апетита и натурален сок от бреза.

Гостите си поговориха за любовта, конкурсите по красота и споделиха стари спомени. Дойде време за изненадата на вечерта - групово пеене на любими руски песни. После се появи и десертът, в направата на който Наско призна, че няма участие. Дали купените ястия, намерили място на трапезата, ще намалят резултата на "руския" състезател в петорката тази седмица или пък чесността му да сподели с гостите коя от храните не е негово дело, ще ги трогне - гледайте в тази част. В нея ще чуете също част от забавните разговори на черешковците и мнението на всеки един за прекараната вечер.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта