Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 26, част 4



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 26, част 4
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1852

Оценките на Гергана Дончева в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Гери Дончева

Четвърта част

Излъчен на 19.02.2018

Домакинята на дебютната за новата компания вечеря - водещата Гергана Дончева реши да вдигне летвата още в началото на седмицата, като обяви тематична вечеря под името Венеция и сложи задължителен дрескод - официално облекло. След това си направи италианска прическа, но въпреки странния старт на готвенето във фризьорския салон, истинската сила на Гери се оказа в кухнята, където дамата спретна седемстепенно италианско меню.

Започна с приготвянето на джелато или италиански сладолед с бити белтъци и сметана. Продължи с месенето на домашна питка за брускетите, но за съжаление изгори хляба докато си правеше топинга от домати и босилеково песто за него. Все пак с малко фантазия успя да спаси първото предястие. За второ предястие Гери сготви директно преди хапване полента, която единодушно се прие като качамак със сирене и масло. Последва и трето предястие - печена сьомга с цели печени картофи с кожички. А след като всички се наядоха стабилно и се посмяха от сърце с отварянето на бутилка вино и свежите лафове на актьора Станимир Гъмов, дойде ред и на основното.

Не дробчета по селски, а дробчета по италиански се наричаше печеният телешки черен дроб с карамелизиран лук, сервиран за основно на вечерта. Дрехите започнаха да отесняват, а стомасите - да се подуват значително. Не липсваха шеги за новите форми на тялото след прихапване, сладки приказки за дрескодове, работа и забавления. Дойде и изненадата на вечерта - специален фокус за черешковците. Кой го изпълни и какъв беше номерът - гледайте в тази част. От нея ще разберете как се прие домашният сладолед на Гери и колко точки получи тя за луксозната си и лъскава обилна вечеря.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта