Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 26, част 3



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 26, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1845

Водещата Гери Дончева посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Гергана Дончева

Трета част

Излъчен на 19.02.2018

Дебютантът за седмицата Гери Дончева реши да спретне кулинарно пътешествие на своите гости като обяви за тема на вечерята си Венеция и след това помоли черешковците да се съобразят с дрескода, като облекат официални дрехи. Готвенето започна типично по женски - с посещение на фризьора, но след това всичко си дойде на мястото - в кухнята, където чевръстата водеща спретна типични венециански ястия.

Видяхме я как сама си омеси хляба за брускетите, сама си направи и босилековото песто. Забърка един сладолед, по-познат в Италия като джелато. Изпече сьомга с картофи като второ предястие и сготви основно от печен телешки дроб с карамелизиран лук, познат на Ботуша като фегато ала венециана. Определено се вмести във времето и сега очаква своите гости в изящна вечерна рокля.

А те са трогнати от топлото и луксозно посрещане. Малко след това започва голямото ядене на италиански деликатеси. Макар че питката леко изгоря по време на готвенето, гостите оцениха факта, че ядат брускети с домашен хляб. Още по-добро впечатление им направи това, че Гери стана от масата, за да приготви полента на момента. Макар че и в нея имаше нотка на прегаряне, качамакът по италиански се оказа много вкусен.

Смях и глъч се разнесе от масата, където актьорът Станимир Гъмов се отпусна и в изяждането на големи количества, и в пускането на всякакви забавни шеги. Отношениета между членовете на компанията тръгнаха на добре още в първата вечер. Гледайте как се бяха издокарали и за какво си говореха.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта