Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 26, част 2



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 26, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1690

Водещата Гери Дончева готви в Черешката на тортата италиански ястия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Гергана Дончева

Втора част

Излъчен на 19.02.2018

В първата част се запознахме с концепцията на домакинята Гери Дончева за предстоящата вечеря. Водещата планира да сготви тематична вечеря Венеция, където да представи италианските вкусове, които са традиционни за речния туристически град. Предупредила е за елегантен дрескод и обещава много блясък и лукс. След това прави една бърза прическа при фризьора и се захваща за работа, където също толкова бързо разбива един италиански джелато, който остава на спокойствие, за да се замрази.

Сега продълажва нататък по задачите. Замесва си домашна питка, а докато хлябът успешно изгаря във фурната, прави топинг за него от домати и босилеково песто. Предвижда и второ предястие, което обаче ще сготви на момента - полента с масло, сирене и червен пипер. За трето предястие приготвя печено филе от сьомга, като провокира Шеф Манчев, овкусявайки го със сухи подправки микс. Към рибата изпича и цели картофи с кожички. За основно маринова телешки черен дроб в мляко, а след това карамелизира лук и запича дроба с лука. Предвижда си и плато със сирена за следястие, без да помисли обаче, че гостите не са крави и нямат четири стомаха.

В кухнята Гери работи спокойно и самоуверено и въпреки изгорялата питка, домакинята намира начин как да използва средата й за предвиденото предястие. Справя се на време и е готова да посрещне гостите си.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта