Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 19, част 3



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 19, част 3
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1619

Оценките на Юлияна Дончева в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Юлияна Дончева

Трета част

Излъчен на 08.02.2018

В първата част разбрахме, че Юлияна Дончева е загърбила политиката, заменяйки я с правилно хранене. Затова домакинята се закани да приготви наистина здравословна вечеря, в която всички да са нахранени, но да няма преяли. После яхна количката и напазарува БИОпродукти и качествено пилешко, допълни покупките с билки от градината и се захвана за печката. Направи салата айсберг с рендосани кореноплодни зеленчуци, чери домати, бейби спанак и рукола и я заля със сос от лимонов сок и зехтин. Завъртя топчета от крема сирене с годжи бери и ги украси с ядливи рози. Бръмна домашен хумус в два варианта - с магданоз и без магданоз. Изпече кюфтета от броколи и сготви апетитно основно като зави домашен сос песто в пилешки гърди и след това ги запече на фурна. А за гарнитура предвиди печен черен ориз.

Макар че сготви в дома си, Юлето посрещна компанията в уютно кътче на столичен МОЛ, където заедно с приятели разполага с местенцето. Вечерята започна с огорчаване, защото ядливите рози, които никой не беше опитвал, се оказаха зверски горчиви. Все пак бе интересно да се наблюдават физиономийте на смелчаците, които се опитаха да си ги хапнат. След това черешковците си поговориха за мечти и кариера, похапнаха здравословно и споделиха опит.

Сега идве време за десерта. Типично в духа на вечерта, той се оказва вегански сладолед или иначе казано - пюрирани замразени плодове. Разбираме, че Юлето не е участвала в направата му. След него домакинята уж поднася своята изненада - книгата си за здравословно хранене с индивидуално пожелание за всеки и по купичка годжи бери, за да подари и парчене здраве на новите си приятели. Същинската изненада обаче се оказва гайдар, който успява особено да разчувства Вальо Михов. А колко точки ще получи Юлияна Дончева за здравословната си вечеря - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта