Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 12, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 12, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4455

Мис България Славена Вътова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със Славена Вътова

Първа част

Излъчен на 30.01.2018

Тази седмица пет звезди ни сервират пет вечери и петзвездно забавление. Петстепенното меню на Черешката включва: певицата, на която само името е по-голямо от таланта - Прея Ейрин-Комфорт-Рекс Осасей; актьорът, чиято мутра е перфектна, за да играе мутра - Кирил Ефремов; тежката артилерия на по-лекия музикален жанр - Есил Дюран; едно момче за пример - младият предприемач и иноватор - Любомир Янчев и доказателството какви Мис България имахме на времето - ослепителната Славена Вътова. А и тази седмица звездите ще панира кулинарният звяр Шеф Иван Манчев.

Днес една Мис излиза на бис. Тя иска да се справи добре с поправителния изпит пред Шеф Манчев, защото в предишното си участие в предаването не е постигнала задоволителни резултати. Обещава старание, а и споделя, че откакто е създала здраво семейство, вече има активна роля на кулинар в дома. Затова бързо се стрелка из пазара, избира вещо вина за спътници към всяко от ястията и си запазва достатъчно време за кухнята. Където готви за чудо и приказ.

1. За предястие две разядки - едно традиционно кьопоолу, но отделя част от него, в която не слага орехи, тъй като един от гостите й - Любомир е алергичен към тях. Славена се хвали, че чушките и патладжаните за кьопоолуто са домашно производство. Прави още и домашен хумус. Но това не е всичко, защото сервира плата от дивечови колбаси и бяло сирене с червен пипер и зехтн.

2. А за да има с какво да се хапват разядките, домакинята запретва ръкви и меси българска питка с масло за чудо и приказ. С подобно кулинарно произведение няма как да не обере аплодисментите.

3. За основно Славена маринова месо от лопатар за 24 часа в подправки и лук. След това го прави на яхния със зеленчуци и червено вино.

4. За десерт се спира на бисквитена торта, но не каква да е. Какаови бисквити, напоени в кафе с канела, върху тях крем от маскарпоне със сметана, а отгоре - печена тиква. И така още и още редове, докато се получи дебел и много вкусен сладкиш, който да поднесе с украса от домашен крокан.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта