Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 12, част 2



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 12, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2371

Мис Бълария Славена Вътова посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със Славена Вътова

Втора част

Излъчен на 30.01.2018

Славена Вътова посреща своите гости в уютен апартамент, като се е постарала особено с украсата на трапезата. Очарованието на итериора пленява всички, а домашните раздки се оказват много вкусни. Любо е трогнат, че неговото кьопоолу е специално без орехи. Питката обаче печели най-големите адмирации. Освен че е с типичния аромат на домашен хляб, прясна и още топла, тя сгушва в себе си предизвикателства - хитра идея на домакинята как да накра гостите си да подхванат интересни разговори. Във всяко парче от питката има листче, което крие въпрос. Така всички бистрят по теми като "Кога в живота си стана възрастен", "Какво научи миналата седмица" и много други.

Основното - мариновано месо от лопатар, направено на лучена яхния с картофи и червено вино пленява небцата и дори природозащитниците не успяват да му устоят. То е нов вид храна за всички, но се приема много добре. Идеята на домакинята към всяко от ястията да сервира специално подбрано вино също радва гостите.

На финала идва ред и на десерта - страхотна бисквитена торта с пластове печена тиква, аромат на кафе и канела и крем от маскарпоне и сметана, щедро поръсена с домашен крокан. Към нея разбира се върви и специално вино от исъхнали на грозда семена.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта