Регистрация

Черешката на тортата, сезон 10, епизод 21, част 3



Черешката на тортата, сезон 10, епизод 21, част 3
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 5878

Оценките на Алфредо Торес в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Алфредо Торес

Трета част

Излъчен на 12.02.2018

В първата част се насладихме на пазаруване и готвене с танцова стъпка, защото домакин на вечерта е танцьорът Алфредо Торес. Той приготви традиционни кубински ястия, като заложи на рецепти с дълбоки корени и дълговечна история. Така на трапезата се появи салата Софикана или леко побългарено хаванско предястие от варени яйца и макарони с майонеза, риба тон, ананас, домати и лук. Топлото предястие бе Тамалес - пюрирана царевица с мляко и царевично брашно, смесена със задушени зеленчуци и бекон и поширана в плик. За основно Алфредо направи печено телешко с гарнитура от черен боб със зеленчуци в доматен сос. Десертът бе идеален - кипната заедно смесица от кашкавал, кафява захар и кокосови стърготини - нещо лесно и идейно, което икой на трапезата не се е сещал да сготви.

Добрто представяне в кухнята обаче не гарантира на домакина добри отзиви. Подпийналите Мис плеймейт Нора Недкова и стилистът Валентин Кулагин се оказаха особено заядлива партия. Те обявиха макароните с майонеза и царевичната храна за ястия на простолюдието и обясниха надменно, че ВИП персони не се гощават с такива евтини продукти за бедняци. Когато Алфредо отиде да изпече телешките стекове на момента, започна истинското заяждане, защото двама важни гостенина трябваше да изчакат храната си. Безпричинните нападки не спряха през цялата втора част.

Сега е финалът на добре сготвената вечеря с особен характер на някои от гостите. Между разхайтената част, особено смятаща себе си за ВИП-ове, започва да хвърчи храна. Чупят се чаши, разлива се вино, а наред с него се леят и непристойни думи. Изненадата на Алфредо е наистина гореща и вечерта завършва с огнени танци. Но дали обявената война ще снижи резултатите на домакина до минимум - гледайте в заключителната част на епизода.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта