Регистрация

Черешката на тортата, сезон 10, епизод 17, част 1



Черешката на тортата, сезон 10, епизод 17, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 7014

Златка Димитрова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със Златка Димитрова

Първа част

Излъчен на 06.02.2018

Тази седмица и яденето ни ще е ядене, и пиенето ни ще е пиене, и компанията ни ще е компания, и емоцийте ни ще са емоции... Разкопчавайте коланите - започваме! На масата сядаме с професорът по футбол и по живот, бохемската рапсодия - Валентин Михов; жената, която доказа, че силиконът не пречи на кърменето, младата майка - Златка Димитрова; жената, която пишеше закони, а сега пише книги, бившата депутатка и настояща писателка - Юлияна Дончева; красота и талант на квадрат - пеещите близначки Алекс и Влади и футболистът, който стъпи от зеления на червения килим, българският Роналдо - Даниел Златков. И тази седмица за кошмари в кухнята ще следи Шеф Иван Манчев.

Познатата като Черната Златка домакиня стартира с изненада за всички - веднага проличава, че тя е изключително умел готвач, който знае какво иска и как да го постигне. Злати умее да се наслаждава на продуктите и го прави с особена ухота, но показва, че сме се събрали тук днес, за да боравим с тях, затова същинското й познание се насочва към впрягането им във вкусни рецепти. Всичко, което прави за гостите си, са любими нейни рецепти или рецепти на семейството, в които не липсва творчесво, фантазия и модерни продукти. Ето и какво наготви:

1. Пищно предястие с много компоненти - домашен катък, вкаран в печени чушки, сервирани с рулца от жарено прошуто и сирене, листенца прясна салата със сушени домати и гръцка разядка тирокафтери - пюрирани заедно сирене и люти чушлета със зехтин и риган.

2. За основно - пълнено бонфиле със сирене, каперси и маслини, поднесено в компанията на запечени в балсамов оцет зеленчуци и гъби.

3. За десерт - подсладено маскарпоне, поднесено с домашен карамел, печена тиква с канела и поръска от орехи.

Рейтинг и коментари

5 отлична
8
4 мн. добре
3
3 става
7
2 едвам
2
1 трагедия
3
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта