Регистрация

Чахохбили - грузински ошав с пилешко и домати



Чахохбили - грузински ошав с пилешко и домати
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 138

Пилешка яхния със сини сливи, домати, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Комбинация от пилешка яхния с доматен сос и нетрадиционен ошав от пресни сини сливи е рецептата за грузинско чахохбили. Ястието изглежда екзотично за българския вкус, но все пак в него се открива балканска нотка. Пък и е семейна манджа, която ще нахрани всички. Заслужава си поне веднъж да опитате, особено ако се чудите как да сготвите цяло пиле.

Доматите се обелват, сливите се сваряват, обелват и намачкват на пюре. Пилешкото месо се порцира и запечатва в голяма тенджера. Към него влизат сливеното пюре, запържен лук, доматите, бяло вино, люто чушле, подправки. И всичко това се оставя да покъкри в кулинарна идилия. На финала се подправя със сол и пипер и наситнени заедно магданоз или кориандър с чесънче. Можете да поднесете с хляб, за да е още по-силно засищащо. А и вкусното сосче е идеално за топкане.

Как точно се прави - гледайте във видеото, а точните съставки и стъпки на направа - вижте ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта