Регистрация

Чаат папди - индийска бърза закуска

Чаат папди - индийска бърза закуска
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5935

Пикантна тестена индийска закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото за папди:

  • ½ ч.ч. пшенично брашно
  • 2 ч.ч. бяло брашно
  • ½ ч.л. семена от аджвайн
  • ½ ч.л. кимион
  • 2 с.л. олио
  • вода
  • олио за пържене на маслена баня
  • сол на вкус

За заливката:

  • 1 ч.ч. нахут
  • 1 картоф, сварен и обелен
  • 1 домат
  • ½  лук
  • 2 с.л. нарязано сирене панир (по желание)
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 1 с.л. чат масала (по желание)
  • 2 с.л. кисело мляко
  • червено чили на прах, сол, пипер на вкус
  • 2 с.л. чатни с кориандър
  • 2 с.л. чатни с тамаринд
  • листа кориандър за украса

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, аджвайна и солта в купа.

2. Прибавете 2 с.л. олио. С две ръце втрийте мазнината в брашното докато заприлича на фина галета. Като прибавяте по малко вода, омесете меко и еластично тесто за около 5-7 мин. Покрийте с мокра кърпа и оставете да престои 15 мин.

3. Разделете тестото на две равни части. Разточете всяка на голям, тънък кръг. Набодете навсякъде с вилица и изрежете 5-сантиметрови кръгчета с формички за сладки.

4. Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете изрязаното тесто по няколко парчета до златисто на среден огън.

5. Подредете готовите папди в чиния за сервиране.

6. Смесете нарязания картоф, домата, лука, нахута и панира (по желание).

7. Прибавете подправките: кимионовите семена, чат масала и сол и пипер на вкус. Сложете тази смес при изпържените папди.

8. Покрийте с кисело мляко и чатни и украсете с листа пресен кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта