Регистрация

Цитрусова торта с бишкоти в чаша



Цитрусова торта с бишкоти в чаша
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1906

Трайфъл с яйчен крем, ананас и кокосов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.04.2017

Правим си трайфъл или вид модерен десерт с плодове, крем и сладки тестени изделия (бисквити, бишкоти, белтъчен или пнадишпанов блат). За да бъде всичко изпипано, ще трябва да си отделим час за готвене, но то е интересно и занимателно, а крайният резултат се отблагодарява щедро за положените усилия.

Първо приготвяме крема от смесени жълтъци с царевично нишесте и захар с аромат на ром. Ако не намерите такава, можете да сложите няколко капки есенция ром. Следва да смесим жълтъчената част с кокосово мляко от консерва, което допълнително сме подсладили със захар. Бъркаме на котлона докато се получи неустоимо гладък гъст ароматен крем с дъх на ром и кокос. Ето защо водещите са кръстили тази рецепта "Пиня колада".

Следва да си отцедим и запазим сока от една консерва ананас, а плода да нарежем на кубчета. Зареждаме на плота и опаковка бишкоти или друг вид тестени сладки по избор. После си разбиваме сметана с ванилова захар и за финал си запичаме кокосови люспи или стърготини на сух тиган. Остана само да си приготвим няколко листенца мента и да сглобим сладкиша.

На дъното на стъклени чаши или голяма купа за трайфъл натрошаваме част от бишкотите и ги поливаме с малко от ананасовия сок. После редим крем и парченца плодове. Следва пак бишкоти, сос, крем, плодове и така го изчерпване на количествата и напълване на съда. Накрая завършваме със сметана, отгоре поръсваме с кокосовия чипс и бодваме листенце мента. Добре ще е преди сервиране сладкишът да се охлади.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта