Регистрация

Ципура с чесън, целина и домати

Ципура с чесън, целина и домати
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2670

Традиционна камбоджанска рецепта за риба с подлютен доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 риба ципура, изчистена и подсушена с хартиена кърпа
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 3 супени лъжици растителна мазнина
  • 1 скилидка счукан чесън
  • 1/2  глава ситно нарязан лук
  • 1 нарязана глава целина
  • 1 домат на кубчета
  • 1 супена лъжица рибен сос
  • 1 чаена лъжица соев сос
  • 1/2 супена лъжица захар
  • 2 сушени накълцани люти чушки
  • щипка черен пипер
  • гарнирайте с няколко пера пресен лук или листа от босилек

Начин на приготвяне:

1. Поръсете рибата с царевично нишесте

2. Загрейте 2 супени лъжици олио и пържете рибата докато придобие златист цвят.

3. Почистете тигана и запържете за около минута малко чесън и лук в една супена лъжица олио. добавете целина, сушено чили и домати. Бъркайте и пържете още 4 мин.

4. Добавете соса от рибата, соев сос , захар и черен пипер.

5. Полейте рибата с готовата смес, гарнирайте с пресен лук или листа от босилек.

 

Източник: opensourcefood.com  

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта