Регистрация

Целувчена торта с крем Шанти и ягоди



Целувчена торта с крем Шанти и ягоди
Трудно   |   Порции 16-20   |   Видяна: 2283

Домашна сметанова торта с ягоди и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.04.2018

Паста с целувчени блатове, белтъчен меренг, два пласта филирани бадеми, сметанов крем с ягоди и ананас и украса от ягоди готвят Лора и Стоян, за да покажат как се прави домашна плодова торта със сметана. Хрупкави участъци се редуват с нежни и добре напоени пластове, усещат се ядки и плодова сладост, обгърнати в сметанова мекота. Това е сладкиш за ценители, който може да се направи в домашната кухня.

Блатът е с три структури, които ясно си личат - в основата е бисквита, следва пласт целувчена хрупкавост, а върху него - запечени ядки. Трите пласта се приготвят отделно, но се пекат заедно. Първо правим основата - от разбито масло със захар и ванилова захар, към което прибавяме и жълтъци. Следва в друг съд да смесим брашното с бакпулвера и половината от него да разбием с масления крем. После добавяме мляко, разбиваме и чак на финала вкарваме останалото брашно. Сместа се разпределя на дъното на две еднакви тави, застлани с хартия за печене.

Втората част от блата се прави като се разбиват белтъци с щипка сол и кремотартар. Добавя се пудра захар и се разпределя внимателно върху първия пласт и в двете тави. Отгоре щедро се наръсват филирани бадеми. След това двете тави се пекат на 160 градуса за 25 минути и после се охлаждат.

Кремът се приготвя като се разбива течна животинска сметана със захар и ванилова захар. След това към нея се добавя заквасена сметана, нарязани на кубчета ягоди и ананс от консерва. Кремът се изсипва върху първия блат и се захлупва с втория. Отгоре се поръсва с пудра захар и се украсява с парчета ягоди. Може да се хапва и веднага.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта