Регистрация

Френска селска торта с мед и сини сливи



Френска селска торта с мед и сини сливи
Трудно   |   Порции 12   |   Видяна: 3665

Торта Медовик с медени блатове, сметанов крем, сини сливи и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.01.2017

Правим многопластова медена торта с плодове, ядки и заквасена сметана, като претендираме, че сладкишът е с качеството на професионално направена френска селска торта. Тестото за блата приготвяме с бяло брашно, мед, масло, яйца и мляко, като за набухвател слагаме сода, а за аромат - ванилия. След като почине в хладилник от него се правят осем блата, които се пекат съвсем кратко.

На следващия етап от готвенето се захващаме със сметановия крем. Първо си нарязваме сушените сини сливи и ги накисваме в затоплено бренди, за да поемат от ароматния алкохол. А докато плодовете се опияняват, накълцваме орехите и разбиваме заквасената сметана с мед и ванилия. От тази смес си заделяме малко за финална украса. После добавяме отцедените сливи в незаделения сметанов крем и започваме да редим осемпластовата торта, като надупчваме блатовете с вилица, за да поемат повече крем.

След последния блат изсипваме заделената сметана и заравняваме. Сега идва най-трудната част - да оставим тортата за едно денонощие в хладилник, за да се стегне и овкуси добре. Тук трябва търпение да не изядете примамливия сладкиш. След като я извадим, я поръсваме със смлените в чопър изрезки от блатовете. Така нашата домашна торта вече не само има вкуса на оригиналната торта Медовик, но получава и нейната визия.

Е, видяхте ли, че не е чак толкова сложно?

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта