Регистрация

Царевичен хляб с яйца и мляко

Царевичен хляб с яйца и мляко
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4416

Здравословен хляб с царевично брашно и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. обикновено брашно
  • 1 ч.ч. жълто царевично брашно
  • ½ бяла кристална захар
  • 1 с.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ¼ ч.ч. прясно мляко
  • 2 големи яйца, леко разбити
  • 1/3 ч.ч. растително олио
  • 3 с.л. разтопено масло или маргарин
  • 1 консервна кутия царевица на зърна

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 180°C.

2. Смесете всички съставки и ги разбъркайте добре.

3. Ако печете хляба във форма за мъфини, първо намажете всяка форма с олио и печете 18-20 мин. Ако печете хляба в тава, намажете я с олио за 35 мин. Тавата може да бъде със страна 20 см.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта