Регистрация

Царевичен кекс с кефир и замразени плодове



Царевичен кекс с кефир и замразени плодове
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 955

Бърз кекс с царевично брашно, замразени плодове и кефир.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Различен вариант на домашен кекс с масло, кефир, царевично и бяло брашно и замразени плодове се готви в канала Ольга Лунгу Plus. Сладкишът е идеална закуска, а парче от него може да влезе в чантата за прихапване в делника. Приготвя се бързичко и може да бъде гарниран с множество наслади, за да придобие празничност през уиенда, когато има повече време за хапване.

В купа се чуква яйце, добавя се захарта и щипка сол и се разбърква на кашичка. Прибавя се царевично брашно, разтопено масло и сода за бухване, залива се с кефир и се разбърква отново. Замразените плодове се разбъркват с брашно, за да попие водата от тях. Прибавят се заедно с бяло брашно към сместа. Можете да ароматизирате с ванилия или канела, да обогатите с цитрусови кори или ядки. Следва да разбъркате финално.

Сместа се изсипва в намазнена формичка за сладкиши и се пече 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Нужно е да се изчака да се охлади след изваждане от фурната, за да се извади безпроблемно от тавата. Как точно се прави и какви са продуктите - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта