Регистрация

Хумус с чесън и кисело мляко

Хумус с чесън и кисело мляко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7941

Как да си приготвим домашен хумус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва нахут, измит и изцеден от течността
  • 3 скилидки чесън, нарязани на филии
  • ½ ч.л. морска сол за готвене
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • няколко листа джоджен
  • сокът на 1 лимон
  • ¼ ч.ч. тахан
  • ½ ч.ч. кисело мляко
  • зехтин екстра върджин
  • лют червен пипер
  • смрадлика
  • нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сложете чесъна и морската сол в хаванче или купа и ги смачкайте на каша.

2. Добавете сухите продукти и шепа нахут и продължете да стривате.

3. Стрийте нахута до желаната консистенция и след това го смесете с течните съставки.

4. Подправете на вкус и сложете в чиния. Гарнирайте със зехтин, червен пипер, смрадлика и магданоз. Сервирайте с топла питка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта