Регистрация

Хрупкави пържени гъби кладница

Хрупкави пържени гъби кладница
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 15362

Панирани гъби на маслена баня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г гъби кладница
  • сол и пипер на вкус
  • панировка за дълбоко пържене (царевично брашно, бакпулвер, пшенично брашно, брашно от тапиока)
  • кубчета лед и студена вода
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Измийте гъбите кладница и ги оставете настрани.

2. Добавете кубчета лед към брашнената смес (овкусявайки със сол и пипер), разбъркайте бавно с малко студена вода докато получите смес на бучки.

3. Загрейте олиото в тиган уок.

4. Потопете гъбите кладница в сместа и пържете в дълбока мазнина, докато станат златисто кафяви, оставете настрани.

5. Сервирайте с чили сос (или друг любим ваш сос по желание)

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
anonymous20-07-2013
Кладница - една от най-прекрасните гъби! Между другото е подходяща за направата на веган шкембе чорба, поради консистенцията си. Който обича традиционното шкембе, но иска да спре да наранява животните, може спокойно да се възползва от тази страхотна рецепта! Кравето мляко в нея се замества със соево и ето ви веган шкембе! Опитайте, няма да съжалявате! :)

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта