Хляб с тиквички и ядки
Средно | Порции 8
| Видяна: 2589
Домашен хляб с яйца, канела и тиквички.
Необходими продукти:
- 2 чаши едро настъргани тиквички
- 2 чаши брашно
- 3 яйца
- 3 чаши захар
- 1 чаша олио
- 1 с.л. ванилия
- 1 с.л. канела
- 2 с.л. сода за хляб
- 1/2 с.л. бакпулвер
- 1 чаша нарязани орехи или стафиди (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата на пяна. Прибавете захарта, олиото и ванилията
2. Бийте докато се сгъсти и стане с цвят на лимон. Добавете тиквичките и разбъркайте.
3. Добавете канелата, содата за хляб, бакпулвера и брашното. Бъркайте до получаване на еднородна смес.
4. Прибавете всички останали продукти и печете на 176°С около 1 час или до готовност.
Най-важните съставки
бакпулвер, брашно, ванилия, захар, канела, олио, орехи, сода бикарбонат, сода за хляб, стафиди, тиквички, хлебна сода, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ