Регистрация

Хляб с горчица и лук

Хляб с горчица и лук
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5312

Пълнен хляб от елда със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет активна суха мая
  • ¾ ч.ч. топла вода
  • 1/4 ч.ч. бира
  • 3 с.л. мед
  • 3 с.л. кафява горчица
  • 1 ч.л. морска сол за готвене
  • 2 ч. брашно
  • 1 до 1 ½ ч.ч. брашно от елда
  • 1/8 до ¼ ч.ч. нарязан кромид лук
  • 1/8 до ¼ ч.ч. нарязани тиквички
  • ¼ ч.ч. зехтин
  • 1 с.л. смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбийте маята в топла вода, докато се разтвори.

2. Добавете бирата, меда, горчицата, солта и брашното (2 чаши). Разбъркайте до получаване на гладка смес.

3. Бавно добавете останалото брашно и разбъркайте, докато получите меко тесто. Гледайте то да не стане прекалено лепкаво или пък твърде сухо.

4. Сложете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете, докато стане гладко и еластично (около 6-8 мин.).

5. Сложете тестото в намазнена купа. Покрийте купата и оставете тестото да втаса на топло място, докато се надигне двойно (45 мин.).

6. Ударете тестото с юмрук няколко пъти и добавете към него нарязания кромид лук и тиквичките. Оформете го като хляб.

7. Сложете тестото в намазнена тава с размери 23 см. на 13 см.

8. Покрийте съда и оставете тестото да втаса за около 1 час, докато увеличи обема си двойно.

9. Загрейте фурната до 200°С.

10. Смесете зехтина и черния пипер. Намажете обилно със зехтин.

11. Печете 20 мин.

12. Завъртете тавата и покрийте с фолио. Печете още 15 мин., докато хлябът придобие златистокафяв цвят.

13. Оставете хляба да изстине в тавата и след това го извадете.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.45 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта