Регистрация

Хлебчета със сладко и бита сметана

Хлебчета със сладко и бита сметана
Средно   |   Порции 7   |   Видяна: 2876

Апетитни тестенки със свежо сладко от плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г масло, на стайна температура, + допълнително за мазане
  • 500 г брашно с бакпулвер, + допълнително за поръсване
  • 1 голяма щипка едра морска сол
  • 40 г кафява захар
  • 300 мл. прясно мляко, + допълнително за намазване
  • прясна бита сметана
  • хубаво сладко от ягоди или малини

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 220 С. Намажете леко с мазнина голяма тава за печене.

2. Пресейте брашното в дълбока купа. Нарежете маслото на кубчета и ги пуснете в центъра на брашното. Втрийте брешното с маслото до получаването на трохи. Прибавете солта, като я смачкате на малки песъчинки. Добавете захарта и разбъркайте.

3. Постепенно и при постоянно разбъркване добавете млякото до получаването на еднородна смес.

4. Омесете с ръце тестото леко, за да стане гладко. То трябва да е меко и еластично, на ръба на лепкавото. Ако ви се стори сухо, добавете още малко мляко.

5. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и леко го разточете на лист с дебелина 2 ½ см. С остър нож разрежете от тестото правоъгълници с размери 4х7 см. Наредете правоъгълниците върху тавичката. Разточете отново останалото тесто и разрежете още правоъгълници.

6. Намажете хлебчетата с малко мляко и ги изпечете на средната решетка за 15 минути докато бухнат и добият златист цвят.

7. Охладете ги за кратко. Разрежете ги на две и ги намажете със сладко и битата сметана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта