Хапки от черен дроб с бекон и масло
Плоски кюфтенца от телешки дроб със зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- 350 грама телешки дроб
- 200 грама бекон
- 1 картоф
- 1 морков
- 3 глави лук
- 1 яйце
- 3 с.л. брашно
- 1/2 ч.л. сода
- връзка пресен лук
- сол на вкус
- 100 грама масло или олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на парчета черния дроб, бекона, картофа, лука и моркова.
2. Минете ги през месомелачка до получаването на кайма.
3. Към получената кайма добавете солта, содата, яйцето, наситнения пресен лук и смачкания чесън.
4. Замесете каймата с всички подправки.
5. Оформете плоски кюфтенца, които да приличат на бухтички или палачинки и ги запържете в сгорещено масло. Можете да използвате и олио за пържене на маслена баня, като имате предвид, че така ястието придобива коренно различен вкус.
6. Сервирайте със сметана или друг сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ