Регистрация

Хапки от черен дроб с бекон и масло

Хапки от черен дроб с бекон и масло
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1830

Плоски кюфтенца от телешки дроб със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 грама телешки дроб
  • 200 грама бекон
  • 1 картоф
  • 1 морков
  • 3 глави лук
  • 1 яйце
  • 3 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. сода
  • връзка пресен лук
  • сол на вкус
  • 100 грама масло или олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на парчета черния дроб, бекона, картофа, лука и моркова.

2. Минете ги през месомелачка до получаването на кайма.

3. Към получената кайма добавете солта, содата, яйцето, наситнения пресен лук и смачкания чесън.

4. Замесете каймата с всички подправки.

5. Оформете плоски кюфтенца, които да приличат на бухтички или палачинки и ги запържете в сгорещено масло. Можете да използвате и олио за пържене на маслена баня, като имате предвид, че така ястието придобива коренно различен вкус.

6. Сервирайте със сметана или друг сос по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта