Регистрация

Хапки от панирани пилешки гърди

Хапки от панирани пилешки гърди
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 484

Панирано пилешко бяло месо с хрупкава коричка и чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Когато си купим пиле на грил, все накрая остават гърдите или някой от семейството прави компромиса да ги хапне, щедро отстъпвайки вкусните бутчета и крилца на околните. Има начин да превърнете сухото бяло пилешко месо във вкусно мезенце, страхотен чипс от месо или пък засищащо основно, в което мръвките са се превърнали в апетитни хапки с неустоима хрупкавост. Поднесени със сос за топкане стават идеална храна, подходяща за малки и големи.

Необходими продукти:

  • 1 комплект варени или печени пилешки гърди
  • 2-3 яйца
  • 120 г бяло брашно
  • 120 г галета
  • корнфлейкс или овесени ядки по желание
  • сол и пипер
  • лют пипер по желание
  • зехтин за готвене или олио
  • 1 опаковка лека майонеза
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 4 скилидки чесън
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

1. Месото накъсайте на ленти по протежение на влакната. Не го ситнете както правите за каша – нека лентите са по-дебели, за да може да се усети и вкуса на мръвката, а не само панировката.

2. Накъсаното месо подправете със сол и пипер. Ако няма да го хапват дечица, можете да добавите лют пипер и кимион по желание.

3. В две отделни купи разбийте по едно яйце. Пригответе си в една чиния брашното, а в друга – галетата, като я смесите с овесени ядки или натрошен корнфлейкс. Можете да я оставите и чиста.

4. Сгорещете мазнината в тиган и си застелете чиния с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

5. Овалвайте парчетата месо първо в едното яйце, после в брашното, после в другото яйце и накрая в галетата. След това мятайте в тигана. Има шанс второто яйце да свърши, затова си пригответе трето за всеки случай.

6. Пържете двустранно до готовност и оставете след това хубаво да се отцеди.

7. Смесете майонезата с киселото мляко и намачкания чесън.

8. Поднесете хапките със соса и резени лимон за покапване. Свежа салата се връзва много добре като гарнитура. А биричката си върви идеално с това ястие.

Да ви е вкусно!

пържено пилешко бяло месо с коричка

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта