Регистрация

Панирани пилешки джобчета с гъби и сметана

Панирани пилешки джобчета с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1469

Пилешки шницели с гъбена плънка в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко месо (гърди или бут без кост)
  • 150 г печурки
  • 2 глави лук
  • 1-2 яйца
  • 2-3 с.л. сметана (може и заквасена)
  • 100 г галета
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешките филета и направете разрези в тях така, че да се образуват джобчета. Размерът им зависи изцяло от формата на месото и големината му. Ако направите по-малки пакчетчета, ще е по-вкусно, но все пак в тях трябва да има достатъчно място за плънка. Работете с остър нож, за да може хем месото да е тънко, хем страните на джоба да не се накъсат. Оформените пакетчета обтрийте с подправки и оставете настрана докато дойде редът им.

2. Наситнете лука и гъбите. Сгорещете малко мазнина в тиган, изсипете вътре лука, а след като започне да позлатява, добавете и гъбите. Посолете и овкусете с черен пипер. Отцедете запръжката от мазнината и я смесете със сметаната. Сместа не трябва да става течна.

3. Напълнете джобчетата със сместа и фиксирайте с клечки за зъби, за да не изтича. Можете да слгате половинки клечки, за да не стърчат прекалено много.

4. В една чиния си разбийте яйцето, в друга си изсипете галетата. Можете да не слагате цялата наведнъж, за да не се овлажни. Сгорещете растителна мазнина в тигана. Този път бъдете по-щедри в намазняването. Подгответе си и чиния за вадене, застлана с домакинска хартия, върху която да се отцеди излишната мазнина от шницелите.

5. Потапяйте внимателно джобчетата в яйце, след това овалвайте в галета и пържете двустранно до готовност.

6. Готовите месца сервирайте с пресни зеленчуци и по желание със сос за потапяне - чеснов, млечен или майонеза, в които можете да добавите лют сос или горчица. Преценете как ще ви е най-вкусно. Хапвайте докато са още топлички.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта