Халапеньо сос с майонеза и сирене
     Лесно   |   Порции 3-6
  |   Видяна: 5570
    
Майонезен пикантен сос за месо и пици.
Необходими продукти:
- 1 пакет (250 г) крема сирене, на стайна температура
 - ½ ч.ч. майонеза
 - ½ ч.ч. чедър, настърган (може да го замените и с обикновен кашкавал)
 - ½ ч.ч. + ¼ ч.ч. пармезан
 - няколко чушлета халапеньо или други люти чушки от консерва или буркан
 - 2 чушлета халапеньо, нарязани (по желание)
 - ¼ ч.ч. галета
 
Начин на приготвяне:
1. Смесете крема сиренето, майонезата, чедара, ½ ч.ч. пармезан и чушлетата в купа и сложете сместа в огнеупорен съд за печене.
2. Смесете галетата с ¼ ч.ч. пармезан и поръсете сместа за печене.
3. Печете в загрята до 190°С фурна до образуването на златисто-кафява коричка - около 10 – 20 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ