Регистрация

Френско-италиански касерол с панетоне

Френско-италиански касерол с панетоне
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3170

Коледна закуска по европейски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти


За заливката:

  • 2 супени лъжици кленов сироп
  • 100 гр масло, меко
  • 3/4 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 натрошени орехи

За сместа:

  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1/2 ч.ч. смес от мляко и сметана
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. ванилия
  • хляб панетоне (италиански празничен хляб)


Начин на приготвяне


1. Смесете съставките за горния слой и ги оставете до сутринта.

2. В намаслена тава 9 x 13 разчупете хляба на парчета и разнесете по цялата тава. Разбийте заедно съставките за сместа в купа и залейте хляба. Покрийте с фолио и оставете в хладилника до сутринта.  

3. На другия ден сложете тавата в хладилника на 175 градуса за 45 минути. Оставете да изстине около 20 минути преди сервиране. Най-добре сервирайте с ягоди и бита сметана!

Винаги го приготвям за големи тълпи за закуска, особено подходящо е за уживените Коледни сутрини! Така че се погрижете да си спестите малко стрес и от предната вечер да подготвите тази страхотна закуска. Всички ще си мислят, че цяла сутрин сте се мъчили!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Сън
  2. Ушав
  3. очи
  4. пунш
  5. ча
  6. бар
  7. ориз
  8. шот
  9. кус
  10. 120

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта