Регистрация

Френска супа с пилешко и зеленчуци

Френска супа с пилешко и зеленчуци
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1603

Супа с кафяв ориз, месо и много зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 с.л. зехтин
  • 700-800 г пилешки гърди
  • 3 дребни стръка праз лук
  • 4 моркова
  • 5 стръка целина
  • 1 с.л. провансалски подправки
  • 1 литър пилешки бульон
  • 1 ч.ч. кафяв ориз
  • 150 г бейби спанак
  • 100 мл лимонов сок
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете кафявия ориз до полуготовност.

2. Почистете и наситнете празия лук. Накиснете го в голям съд с хладка вода, за да отдели горчивината си.

3. Измийте пилешките гърди, нарежете ги на малки хапчици, а тях запържете в 2 с.л. сгорещени зехтин. Работете в голяма тенджера - после ще разберете защо.

4. Нарежете морковите и целината на малки кубчета. Празия лук прецедете през гевгир.

5. Сгорещете още 4 с.л. зехтин в тенджерата и запържете в него морковите, целината и празия лук докато омекнат.

6. Разбийте яйцата и добавете към тях лимоновия сок.

7. Стоплете пилешкия бульон, без да го кипвате и изсипете яйчената смес в него при непрестанно бъркане. След това с бульона залейте пържещите се зеленчуци в голямата тенджера. Добавете ориза и изпърженото пилешко.

8. Подправете с провансалските подправки, сол и пипер на вкус и оставете да покъкри заедно за няколко минути. На финала изсипете листенцата бейби спанак и махнете от огъня.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта