Регистрация

Фондю с чедър и домати

Фондю с чедър и домати
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3405

Пикантно фондю с микс от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. масло
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 1 (250 г) консерва домати
  •  зелени чилита на вкус, нарязани на кубчета
  • 1/4 ч.л. риган
  • 4 ч.ч. настърган чедър

За микса от сурови зеленчуци за поднасяне:

  • моркови, нарязани на пръчици (или цели бейби моркови)
  • целина, стръкове
  • гъби (наязани на четвъртинки, ако са големи)
  • зелен лук
  • цветчета карфиол
  • цветчета броколи
  • ленти зелена чушка
  • тиквички, нарязани на пръчици или кръгчета
  • кубчета франзела или пръчици хляб по избор за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пригответе зеленчуците и хляба и заделете.

2. В тиган на умерен огън, разтопете маслото.

3. Прибавете лука и пържете, като разбърквате от време на време, докато покафенее леко (около 10 мин.).

4. Прибавете доматите (и ги натрошете с лъжица), заедно с течността от консервата им, чилитата и ригана. Намалете котлона и оставете всичко да къкри непокрито за 5 мин.

5. Прибавете сиренето, шепа по шепа, като разбърквате до разтопяване.

6. Прехвърлете в тенджера за фондю или портативно котлонче и поддържайте топло.

7. Поднесете със зеленчуците и хляба за потапяне.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта