Регистрация

Филипинско барбекю със свинско

Филипинско барбекю със свинско
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2146

Свински шишчета с кетчуп и кафява захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг свинско, нарязано на крехки, тънки резени
  • 1/2 ч.ч. оцет
  • 1/4 ч.ч. кетчуп (по желание бананов кетчуп)
  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1 с.л. лют сос (или още, ако предпочитате по-пикантно)
  • 1 кутийка сода (може да замените със „Sprite”)
  • 1 глава чесън, счукан
  • 1 малка глава лук, ситно нарязан
  • сол на вкус
  • 1 с.л. олио за готвене
  • 1 с.л. сусамово олио
  • шишове за скара

Начин на приготвяне:

1. Направете маринатата, като смесите течните съставки, захарта, лука и чесъна и щипка сол.

2. Накиснете лентите свинско. Оставете да се мариноват поне 1 час, а най-добре да пренощуват в хладилника.

3. Накиснете шишовете във вода, за да не изгорят на скарата. Забодете месото на шишовете. Сложете ги така, че излишната марината да се отцеди.

4. Кипнете маринатата докато се изпари наполовина. Прехвърлете я в купа и смесете с олиото. С този сос ще глазирате месото докато се пече. Сусамовото олио придава аромат при печене на скара.

5. Печете шишовете месо няколко минути на дървени въглища - около 5 мин. за всяка страна. Глазирайте с четка от всички страни на месото за да придадете малко блясък и цвят.

6. Поднесете със сос за потапяне от счукан чесън, наситнен лук и чили в оцет от захарна тръстика с няколко капки рибен сос и около 1 ч.л. захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта