Регистрация

Филе от лаврак на фурна



Филе от лаврак на фурна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1991

Печена риба с коричка от трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.06.2018

Вкусен лаврак с ароматни трохи готвят Лора и Стоян, като правят печена риба в хрупкава коричка, която ухае на чесън и мащерка. За да се получи наистина вкусно е добре да си купите цял лаврак и да го филетирате у дома си, защото замразените филета лаврак са с добавена вода, която прави месото кашкаво и разпадливо.

Рибата се реже на филета, кожата се отстранява и по желание се запазва за бульон. Костите се вадят с пинсета, а оставащото филе се намазва със зехтин и се овкусява със сол и пипер. Парчетата риба се подреждат в тава. Върху тях се разпределя смес от смлени заедно в чопър хляб, колбас чоризо, чесън, пармезан, зехтин, лимонов сок, магданоз и мащерка. Ястието се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за 8-10 минути. След това се сервира с резени лимон.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта