Регистрация

Фиде с миди и скалопини

Фиде с миди и скалопини
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3024

Странна паста с грах и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 пакет фиде (или натрошени на по 5-6 см китайски спагети)
  •  2 щипки шафран
  •  морски миди
  •  250 г скалопини
  •  зехтин
  •  бяло вино
  •  3 големи домата, нарязани
  •  пилешки бульон
  •  1 глава бял лук, нарязан
  •  4 скилидки чесън, счукан
  •  1/2 пакет замразен грах, размразен преди използване
  •  1/2 червена сладка чушка, нарязана на ленти
  •  кориандър, нарязан
  •  2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Изпържете леко фидето в зехтин. Когато покафенее, заделете.

2. В същия тиган сгорещете още малко зехтин и изпържете чесъна и лука, докато си пуснат аромата. Прибавете около 1/3 ч.ч. бяло вино, 1/2 ч.ч. пилешки бульон, доматите, дафиновите листа и шафрана. Овкусете със сол и пипер.

3. Когато доматите се натрошат, прибавете фидето и го покрийте със соса. Намалете огъня. Прибавете още бульон, ако стане прекалено сухо.

4. Веднага добавете и скалопините, мидите, червените чушки и граха. Покрийте и оставете да се задушава докато мидите се отворят.

5. Свалете незабавно от огъня и изсипете с лъжица в гювеч. Печете във фурната на 200ºС за около 3-6 мин., докато се получи хрупкава коричка отгоре.

6. Поднесете горещо, поръсено с накъсан кориандър за украса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта